Muzee

MUZEE ȘI COLECȚII  DIN JUDEȚUL ARAD

Arhiva virtuală „Lada cu zestre” este focalizată pe muzeele și colecțiile comunale, școlare, parohiale și private din județul Arad, care, realizate prin inițiative locale,  au acumulat un important număr de obiecte din sat sau zonă, azi greu de găsit sau cu valoare  de tezaur, ce merită păstrate și cunoscute.

Existența acestui tip de muzee și colecții neinstituționalizate ( nu au angajați, orar de funcționare și finanțări de la stat), unele extrem de vulnerabile în ceea ce privește viitorul lor,   se datorează unor oameni pasionați, gata oricând să descuie ușile și să primească vizitatorii. Intenția noastră este să le semnalăm valoarea prin  includerea lor pe harta turistică a județului.   

Pentru a avea o imagine cât mai completă a potențialului muzeal arădean, alături de prezentările pe care le facem în urma cercetărilor întreprinse,  am postat și linkuri cu trimiteri  la muzeele de stat din Arad, Lipova, Șiria, Ghioroc, Zăbrani, Săvârșin, subordonate Complexului Muzeal Arad sau aflate în proprietatea Primăriei Arad.

Apateu